Cum a generat Dumnezeu viata? Legea datului si primitului. Echilibru si armonie.

Posted: 10 august 2010 in Integritate, Sisteme, Spiritualitate
Etichete:, , , , , , , , , , ,
Echilibru

Echilibru

Se pare că voi „transforma” din nou o revelaţie personală într-o formă logică, mentală, dar şi asta face parte din dinamică şi, în plus, aspectul ăsta al transformării nu are legătură cu altcineva, ci doar cu mine însumi, fiind un proces personal.

În articolul anterior am vorbit despre ce înseamnă să trăieşti în prezent şi legea dinamicii vieţii sau, pe scurt, ce înseamnă conştienţa sau viaţa conştientă (awareness-ul). Completez prin a spune că dinamica = energie + informaţie şi asta este ceea ce face ca un lucru (material sau nematerial) să îşi schimbe forma şi locul ocupat în spaţiu. Sau, aşa cum văd eu legea creaţiei, schimbarea (dinamica) înseamnă să creezi un lucru nou folosind energia (nouă sau stocată în cel vechi) ştiind (informaţia din conştienţă) în ce vrei să-l schimbi.

În zilele noastre, accentul este pus pe conceptul de conştienţă (awareness) deoarece actul de creaţie ne va aparţine autentic numai dacă în creaţie este utilizată informaţia conştientă (verbul a şti).

Dar în dinamica vieţii, aşa cum orice lucru (sau concept) are un început (o sursă), aşa şi conştienţa noastră ca fiinţe umane trebuie să aibă un început, o sursă. Şi pentru că trebuie să fie o singură sursă, ce altă sursă decât Dumnezeu poate avea conştienţa noastră?

Sursa
Reţea de lumină

Sursa

Termenul „sursă” are mare legătură cu dinamica şi reprezintă „începutul” sau „ceea-cel-cea ce dă„. Dar aşa cum înţelegem dinamica, sursa există doar dacă noi, ca fiinţe conştiente, percepem timpul. Fără existenţa celei de-a patra dimensiuni (timpul), nu am putea să „vedem” dinamica, nici măcar sursa pentru că nu ar mai exista.

Momentan se ştie că energia doar există, nu se poate distruge, se poate doar stoca şi transfera. Din punct de vedere ştiinţific, nimeni nu conoaşte care este sursa primordială a energiei care este acum prezentă în tot universul. Doar există teorii gen Big Bang.

Faptul că energia se poate transfera implică faptul că ea curge, ceea ce implică şi existenţa unui element sursă (transmiţător, care dă) şi a unui element primitor (care primeşte).

Am spus mai devreme şi repet, în dinamica vieţii, aşa cum orice lucru (sau concept) are un început (o sursă), aşa şi conştienţa noastră ca fiinţe umane trebuie să aibă un început, o sursă.

Şi pentru că presupunem că „totul a început într-un singur punct la începutul timpului”, conştienţa nu poate avea decât o singură sursă, pe Dumnezeu şi El e singurul capabil să fie această sursă!

Legea Datului şi Primitului

Legea datului şi primitului

Legea datului şi primitului

În actul nostru de creaţie (dinamica schimbărilor), fiinţa noastră are nevoie de energie pentru a putea crea. Energia o primim (sau ne-o luăm) din altă parte printr-o formă de transfer, ceea ce implică că suntem în rolul de primitor, iar altă entitate conştientă o „dă” şi este în rol de transmiţător. Dacă transferul de energie are ca sursă o entitate „inconştientă”, acest lucru se numeşte „furt de energie” sau „vampirism energetic” şi este recomandabil să evităm să ne aflăm în oricare din capetele acestui tip de transfer.

De aceea trebuie să ne creştem nivelul de conştienţă pentru a putea „vedea” astfel de transferuri şi pentru a le bloca. Pentru că putem face acest lucru prin mecanismul liberului arbitru. Deschiderea unui canal energetic pentru transfer este rezultatul unei alegeri.

Înainte de a vrea (dori, intenţiona) să schimbăm ceva, trebuie mai întâi să cerem voie sursei noastre de energie să deschidă canalul (să permită transferul). În felul ăsta evităm furtul de energie sau vampirismul, iar sursa va face o alegere conştientă.

Oricum, în perfecţiunea lui, Dumnezeu (sau universul) funcţionează având la bază o lege a echilibrului, a armoniei sau „a datului şi primitului”. Această lege spune că „ce vei da vei primi înapoi în egală măsură”. Există şi variaţiuni (religioase) pe această temă care spun că vei primi înzecit, Dumnezeu fiind sursa acestei multiplicări aparent ilogice. 

Unitatea de măsură a legii datului şi primitului este momentan necunoscută, dar nici nu cred că trebuie să o căutăm.Este irelevantă. Cred că trebuie doar să cunoaştem legea! Şi mai trebuie să ştim şi reversul medaliei: dacă alegem să NU dăm energie (sub orice formă) atunci când avem surplus şi ni se cere, ni se va întâmpla şi nouă; dacă luăm energie fără să cerem de la alte fiinţe (inconştiente), vom fi la rândul nostru furaţi, ş.a.m.d.

Piramida vieţii
Piramida vieţii

Piramida vieţii

În acelaşi context, aş vrea să vorbesc puţin (de bine) şi despre simbolul piramidei care pare a fi foarte controversat în zilele noastre. Eu cred că este un simbol benefic, dar este „asociat” şi cu „percepţii oculte”, probabil pe principiul „divide et impera„. În viziunea mea, piramida Îl reprezintă pe Dumnezeu în vârf (sursa), noi, fiinţele umane, fiind undeva sub Dumnezeu în structura ierarhică. Nu discut aici despre alte tipuri de entităţi din structura ierarhică piramidală. Sunt deja prea multe versiuni (arhangheli, îngeri, preoţi, etc) şi cu toţii par să aibă rolul de „intermediar” sau „broker” în relaţia fiinţei noastre cu Dumnezeu.

În lipsa unei comparaţii mai bune, menţionez că imaginea este similară structurii unei reţele MLM (Multi-Level Marketing). În vârf este „şeful”, iar sub sunt cei care, conform „planului”, „muncesc” atât pentru ei, cât şi pentru „patron”. Am pomenit la începutul paragrafului precedent despre posibilele percepţii „greşite” asupra structurii şi mai ales a vârfului piramidei, cel puţin când e vorba de structuri care transferă predominant energie materială. Există şabloane mult prea puternice care generează astfel de percepţii. Dar eu „văd” altfel decât ca „cel care câştigă cel mai mult” rolul celui din vârfului piramidei. Trebuie să fim corecţi şi să recunoaştem că fără acest „şef” sau „vârf al piramidei”, nu ar fi existat piramida, pentru că el a generat-o, din sursa proprie de energie (materială şi nematerială). Şi mai mult, nimeni nu obligă/forţează pe nimeni să se înroleze în astfel de structuri.

Iar când vine vorba de piramida vieţii care Îl are pe Dumnezeu în vârf, trebuie cel puţin să-I fim recunoscători pentru oportunitatea pe care ne-a oferit-o, chiar dacă suntem la baza piramidei. Trebuie şi putem să încetăm să comparăm orice structură piramidală în care există transferuri de energie ca fiind numai de ordine materială! Nu contează că aşa am fost învăţaţi. Ne putem schimba!

Oricum, tot ce am înţeles eu din structura ierarhică de subordonare lui Dumnezeu este că El este Sursa care ne-a dat viaţa (energie plus conştienţă), iar conform legii datului şi primitului, va trebui să i-o returnăm, să o ducem „acasă”. Dumnezeu a dat primul! Apoi am urmat noi, oamenii. Iar procesul datului şi primitului se repetă între noi, din ce în ce în ce mai repede aş putea spune…

Mai mult, trebuie să ducem „acasă” energia care ne-a creat aşa cum am primit-o, întreagă. Asta numesc eu INTEGRITATE! Iar misiunea noastră pe parcursul experimentării dinamicii şi a vieţii cu ajutorul acestei energii este să ne îmbogăţim conştienţa şi, în consecinţă, pe al lui Dumnezeu!

În concluzie, nici Dumnezeu şi nici noi nu câştigăm sau pierdem energie (materială sau nematerială), ci doar experimentăm împreună dinamica vieţii şi a conştienţei.

It’s just a ride! (Bill Hicks)

Lasă un comentariu